Logo Malé Hliny
Lokalita a dostupnosťProjekty a ponuky Modra
Späť na blog

Výstavba obchvatu Modry by mohla začať už v roku 2026

Výstavba obchvatu Modry, ktorá by mala odľahčiť dopravnú situáciu v meste, napreduje. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) úspešne dokončil dokumentáciu potrebnú pre územné rozhodnutie, čím sa projekt posúva bližšie k realizácii.

Prečo je obchvat dôležitý?

Plánovaná preložka cesty II/502, ktorá má začínať východne od Modry, významne zníži intenzitu dopravy v centre mesta až o 75 %. Tento projekt je kľúčový nielen pre Modru, ale aj pre celý Malokarpatský región.

Aktuálny stav a budúce plány

Prvá etapa obchvatu bola úspešne dokončená v októbri 2022, pričom ďalšie úseky sú už v príprave. Po dokončení obchvatu sa očakáva lepšie prepojenie so susedným Trnavským krajom a celkové zlepšenie dopravy v regióne.

Kedy začnú stavebné práce?

Podľa plánov by sa výstavba mohla začať už v roku 2026. Tento ambiciózny termín závisí od dokončenia všetkých prípravných prác a získania potrebných povolení.

Výhoda pre obyvateľov Malých hlín

Plánovaný obchvat obcí Malokarpatska má za cieľ zlepšiť dopravné prepojenie medzi Bratislavou, Pezinkom a Modrou. Pre obyvateľov Malých hlín to prináša výnimočný komfort a skvelú dostupnosť. Nový obchvat zabezpečí, že sa rýchlo dostanú do lesov Malých Karpát aj k výhodám miest Modra, Pezinok a Bratislava. Malé hliny sa tak stanú ideálnym miestom pre bezpečné a tiché bývanie v Modre. Lepšiu lokalitu na bývanie by ste ťažko hľadali.

Zdroj: https://auto.pravda.sk/doprava/clanok/718431-priprava-obchvatu-modry-napreduje-pozrite-sa-aky-je-aktualny-stav/